Læs først: Hvad er en overvågning i Lasso?

Hvis du har en liste af interessante firmaer eller personer, som du ønsker at overvåge, så er det utroligt nemt at sætte op.

Hvis du blot ønsker at modtage en e-mail eller notifikationer ved hændelser for firmaer eller personer på listen, kan du opsætte overvågning direkte på listen.

Hvis du ønsker at opsætte flere forskellige overvågninger på samme liste eller eksempelvis vil sende notifikationer til dit CRM-system via en integration eller webhooks, så skal du opsætte avancerede overvågninger med overvågningsmodulet.

Opsæt overvågning direkte på listen

En simpel overvågning kan hjælpe med at holde dig opdateret på nyheder om firmaer og personer, du har interesse i. For at sætte en simpel overvågning op, skal du gøre følgende:

1. Vælg den liste, du ønsker at overvåge, i menuen til venstre på skærmen. Har du endnu ikke lavet listen, kan du her få hjælp til at oprette en ny liste
  2. Når du har valgt listen, trykker du øverst i højre hjørne af skærmen på knappen ’Overvåg’
  3. Vælg nu, om du ønsker at 'modtage notifikationer' i portalen (på klokken i øverste højre hjørne) og/eller 'modtage mails'
  4. Under hver af de to notifikationsformer skal du vælge de ændringer hos firmaerne eller personerne på din liste, du gerne vil notificeres om – du kan vælge imellem en række kriterier

5. Når du har valgt, hvad du ønsker at blive holdt opdateret om, vil knappen nu hedde ’Overvåger’, og du overvåger hermed listen

Ønsker du en mere kompleks overvågning – eksempelvis hvis specifikke medarbejdere skal modtage bestemte notifikationer, som andre ikke skal – så kan du med fordel benytte dig af det selvstændige modul 'Overvågning'

Opsæt advancerede overvågninger med overvågningsmodulet

Overvågningsmodulet kan med fordel bruges til at overvåge lister. Sæt overvågningen op og bliv informeret, når der sker ændringer hos firmaerne på din liste.

Start med at oprette en liste over de firmaer, du gerne vil holdes opdateret på. Når du har gjort det, er du klar til at sætte din overvågning op. Det gør du sådan her:

1. Vælg ‘Overvågning’ i menuen til venstre på skærmen.
  2. Klik på ‘Opret overvågning’ for at åbne en drop down-menu
  3. klik nu på ‘Vælg en liste’ for at vælge den liste, der skal sættes overvågning på
  4. I pop up-vinduet vælger du i den første rullemenu 'Firmaer'. I den anden rullemenu vælger du den liste, du ønsker at overvåge
  5. Klik derefter 'Videre'

I vinduet, der åbnes nu, har du mulighed for at vælge mellem fem typer af handlinger. I artiklen her fokuserer vi på de to første: 'Send notifikationer' og 'Send e-mails'.

OBS! Inden vi kommer til den praktiske opsætning af din overvågning, får du her en anbefaling, der vil spare din mail-indbakke for at blive overfyldt. For at undgå det, bør du under 'Send e-mails' kun vælge opdateringer, der er vigtige at få med det samme – ‘need to know’-nyheder om dine kunder og leads. Opdateringer, der er ‘nice to know’, kan du så tilføje under 'Send notifikationer', så du kan se dem i din Lasso-løsning, når det passer ind (ved at klikke på klokken i øverste højre hjørne).

Den praktiske opsætning af notifikationer i din Lasso-løsning laver du på følgende måde:

1. Under 'Send notifikationer' klikker du på ‘Aktiver notifikationer’ for at komme i gang
  2. Marker nu de ændringer eller informationer, du ønsker at modtage notifikationer om i din Lasso-løsning
  3. Der vil nu komme en notifikation (på klokken i øverste højre hjørne), når der sker en opdatering/tilføjelse/ændring hos firmaer inden for den målgruppesøgning, du har sat overvågning på

For at sætte notifikationer på e-mail op gør du følgende:

1. Under 'Send e-mails' klikker du på ‘Tilføj e-mail’.
  2. Marker nu de ændringer eller informationer, du ønsker at modtage e-mails om
  3. Indtast mailadressen, som opdateringerne skal sendes til
  4. Du vil fra nu af modtage en e-mail, når der sker en opdatering/tilføjelse/ændring hos et firma, der passer ind i den målgruppesøgning, du har sat overvågning på
  5. Klik ‘Gem’ nederst i pop-up-vinduet, når din opsætning er færdiggjort

Hvis det er en målgruppesøgning, du har gemt som en liste, kan du sætte systemet til at holde den opdateret: Automatisk tilføjelse af nye firmaer til listen, når de passer ind i søgningen, og automatisk fjernelse af firmaer på listen, der ikke længere passer ind i søgningen.
Læs her, hvordan du sætter det op.

Samme sted kan du også sætte systemet til at notificere dig, når virksomheder tilføjes og fjernes fra listen. Disse to funktioner kan med fordel bruges, hvis du gerne vil vide, når en ny virksomhed passer ind i søgningen og måske skal kontaktes af sælger.